Bus eller pengar?

Igår firade vi Halloween och gick lite all in, kan man säga. Det känns idag. Det som nog känns allra mest är konsekvenserna av att någon tyckte att det var en lysande idé att inleda en vinprovning med våra bröllopspresent-viner klockan fem på morgonen och att ett annat ljushuvud tyckte att det verkade festligt att thaiboxas med en full zombie. Eftersom sistnämnda ljushuvud har väldigt lätt för att leva sig in i situationer som inbegriper just zombies blev zombien ifråga tvungen att försvara sig. Kan knappt gå idag av nämnda orsaker, men det var klart värt det. En annan lysande idé var den att vi vuxna skulle gå runt och göra en vuxen-variant på bus eller godis. Det vill säga att  ringa på hos grannarna och bara se helt uttråkade ut och sträcka fram handen och säga: ”Bus eller pengar?”  Kanske att Pelle i sin rosa balettdräkt hade målat lite fula teckningar som han räckte fram med en trulig uppsyn. Om de inte hade några kontanter tänkte vi erbjuda möjligheten att swisha över pengar. Lyckligtvis hann vi aldrig med det.

IMG_3266.JPGDet bidde ingen kanin-dräkt för Usama efter att hon upptäckt tjusningen med att se farlig ut. #hjälp #tabetäckning

IMG_3275.JPGDödskalle med badmössa.

IMG_3267.JPGFestfixarna Alex och Inca förbereder. De ordnade ett helt fantastiskt skräck-quiz med både barn- och vuxenfrågor som mitt lag vann såklart.

IMG_3282.JPGNyblivna makeup-artisten Mika delade generöst med sig av sina kunskaper till/på alla som ville (och inte ville).

IMG_3270.JPGPelle kan skymtas i sin favoritförklädnad: prima ballerinan Anneli. Läskigt på riktigt blev det när Pelle öppnade dörren för bus eller godis-barnen och barnens föräldrar (ni vet sådana där som gömmer sig bakom dörren) upptäckte att en balett-gubbe bjöd deras barn på godis.

IMG_3277.JPGOrange is the new black.

IMG_3273.JPG

Idag har vi betett oss som zombies hela dagen, bortsett från när vi kom på att vi skulle på ett barnkalas femton minuter innan kalaset började. Då rörde vi oss faktiskt lite snabbt och hann till och med att panik-köpa presenter. Det var roligt att träffa kusiner med flera och äntligen fick Mika och Henry hänga lite med sysslingen Ofelia. Verkar för övrigt som att de flesta firar Halloween idag? Skönt att vi är ute i god tid med någonting för en gångs skull.

Nu ska jag i alla fall inte titta mer på tv för Pelle är fjärrkontrolls-chef och han har så sjukt dålig tv-smak (hockey och dokumentärer som handlar om elit-soldater eller om hur man mäter olika saker).

Längtar till morgondagens nya avsnitt av Walking Dead. Nu ska jag drömma om Daryl. God natt och tack för igår alla monsterdiggare!

En reaktion på ”Bus eller pengar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s