Rotfyllning – hur anus?

Idag var jag hos tandläkaren för första gången på sju år och det var ganska kul trots att tandläkaren nästan direkt hotade med rotfyllning. Det roliga var: 1. Att jag inte riktigt vet vad rotfyllning är (i tandläkartermer, alltså) och 2. Att tandläkaren, utöver rotfyllning, passionerat pratade mat och delade med sig av utförliga tips, inkluderat bilder från Facebook samt broschyr, på hur man kunde avnjuta en 3-rätters för 85 kronor (det kan man för övrigt göra på Globens skolrestaurang ”Flitiga Lisa” för den som undrar).

Jag har aldrig haft några hål och därmed aldrig borrat. Jag är lite stolt över det. Uppenbarligen så stolt (överraskade mig själv lite faktiskt) att jag vid ett alldeles speciellt tillfälle, närmare bestämt när det blev lite tyst under den första darrande dejten med killen som numera är min man, rullade upp läpparna över tandköttet, vickade på huvudet, kisade med ögonen och sa: ”Kolla! Jag har inga hål!”
Okej, jag är inte så bra på kallprat. Pelle tog det bra, trots att jag inte riktigt hade tuggat ur sushin som råkade befinna sig i min mun.

För ett år sedan åt jag anti-depressiv medicin vilket fungerade kanon på alla sätt och vis bortsett från att min salivproduktion i princip upphörde. Det var troligen anledningen till att en av mina tänder helt sonika föll i bitar under en lunch med min kompanjon (nej, det hade ingenting att göra med att han strax dessförinnan hade vunnit över mig i biljard och häcklat mig långt utöver det vanliga).

Det har tagit mig ett år och eskalerande tandvärk att få tummen ur och nu måste jag uppenbarligen se sanningen i vitögat: det blir rotfyllning. Har hört både solskens- och skräckhistorier, skulle gärna höra din. Spelar ingen roll hur det var, jag vill bara vara förberedd. Som min vän Agnes skrev när jag ropade ut i förtvivlan tidigare idag:

”Det är zombieapokalyps, Kim. Du och ditt gäng har hittat en övergiven tandläkarklinik. All bedövning är slut men ni har fått igång borren med ett bilbatteri. Det gäller dock att inte skrika… (jag har gjort en rotfyllning utan bedövning pga sprutskräck, det var inte så farligt. Du acar det med).”

Jag ska tänka så, känns kul, jag är med! Snart kommer Daryl. Allt kommer att bli bra.

Inte anus.

Eller?

IMG_3073IMG_3072IMG_3070

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s