Rik och stark

Igår berättade Danne för Binge att vi har kommit på det bästa sättet hur man ska motivera sig för att börja träna.
– Oj, då kommer ni att blir rika, skrattade Binge.
Och det är just det vi kommer att bli – rika och vältränade!

Så här var det nämligen: Jag och Danne satt på Kebabkungen, jag käkade flottiga pommes frites och Danne en flottig kebabtallrik, när Danne kom på den geniala idén:
– Jag vet hur vi ska motivera oss att börja träna – pengar!
– PERFEKT! skrek jag. Men hur menar du nu, frågade jag lite uppgivet vid närmare eftertanke (ibland är jag lite kass på just närmare eftertanke), tror du verkligen att någon vill betala oss för att träna?
– Nej, sa Danne, vi ska göra det själva. Vi har ju vår grundlön på X-tusen, för varje gång man tränar får man 250 kronor extra utbetalt i lön. Max är 4 gånger i veckan och man måste träna i minst 45 minuter, enades vi om.

Dollartecken och våra starka muskler började spela framför våra ögon medan vi drömde oss bort peppade till tusen (i bokstavlig mening).
– Vi anmäler oss till något lopp så vi har ett mål, sa Danne.
– JA! skrek jag igen. Och så det blir tävling också! lade jag till. Midnattsloppet, det är inte så långt och Pelle har sagt att man får dricka öl efteråt!
– Ja, det är perfekt! ropade Danne.
– När börjar det gälla då, frågade jag, det där med pengarna – idag eller? Jag har nämligen inte duschat på några dagar för jag tycker att det är så tråkigt så det vore perfekt för mig att träna ikväll eftersom jag ändå har planerat att duscha.
– Nej, sa Danne, inte nu för jag har visning på lägenheten ikväll och då vill inte jag heller duscha för det är så jobbigt att göra rent i duschen.
– Okej, men i helgen då? Nej, för då ska jag på bröllop och sådär.
– Okej vad bra, sa jag lättat, måndag då?
Sedan skröt vi länge för varandra hur himla sportiga och vältränade vi var när vi gick i högstadiet och sånt.

Så där var vi då på kontoret efter lunch, övertända på träning våra stinna pommes frites-magar till trots. Jag började fråga Binge, som precis kommit tillbaka från att ha tränat (på riktigt), om olika träningstips, till exempel hur man gör utfall, vad fasen chins är egentligen och hur man ska göra för att få svinstarka armbrytarmuskler. Binge visade tålmodigt och pedagogiskt olika tekniker, vad man ska tänka på och vad man ska akta sig för. Jag lyssnade uppmärksamt och härmade Binge medan Danne satt och försökte hålla sig för skratt (Binge måste ha sett rolig ut). Sedan skrämde jag upp Danne hur farligt det är att dricka Coca-cola som straff för att han skrämde upp mig hur farligt det är att röka och det var också bra för nu har vi (återigen) slutit en pakt om att även sluta med dessa olater.

Vi firade med kakor, och lite chips faktiskt, eftersom vi inte ska börja förrän på måndag. Lika bra att passa på innan vårt nya hälsosamma liv tar vid.

Idag har jag så mycket träningsvärk att jag inte kan gå i trappor, trillade ner för trappan på Lejonhjärta när jag skulle följa vår knatte-praktikant ned och stukade foten (för tredje gången i sommar). Varför jag hade träningsvärk? För att jag härmade Binge i 4-5 minuter såklart! Sen kollade vi upp upp när Midnattsloppet är och det är ju om en vecka och det är ju helt orealistiskt att komma i form på en vecka.

Typiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s